{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Traver Frida Taulund 1998

12.335 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Smut
Kvinde | 29 år | Oprettet: 20. dec 2006


Traver Frida Taulund

Fødselsår:
1998
Højde:
Ca 157, er aldrig blevet målt hos mig og syner meget mindre.
Temperament
Opmærksom og til tider varm. Hun er meget hoppet og har sin egen mening om tingene. Men hendes temperament gør hende også til en yderst klog hest, der er meget lærenem og gør alt for sin træner så snart man har vundet hendes tillid.

Kan ved første indtryk virke meget reserveret, men det har hun nok fra hendes ''mor'' ;-)
Gangarter
Under ridning har hun gangarter der minder mest om ... Lort .. Dog har hun en rigtig fin skridt, og træder godt over sit eget spor.

NYT;
Under genoptræningen har Frida faktisk vist at have en god og taktfast skridt med god overtrædning, traven er stadig en smule spændt, men når hun i momenter slapper af har hun en meget lækker rund trav, hvor det tydeligt mærkes at hun bruger ryggen. Galop er endnu ikke påbegyndt i træningen, men Frida takter rent i galop.

Traven er god uden rytter, men med rytter meget spændt. Hun spasser dog ikke ud med benene som mange travere, og gangartsmæssigt er det ikke til at se at hun er traver. Tværtimod skulle man næsten tro at hun var krydset med en islænder ..
Stævner
Kroghsgaard hyggestævne - højdespring. 2plads ud af 2. Sluttede på 120 som jeg ikke vil over.

Løbsplaceringer kan ses via dette link:
http://195.198.34.45/shestinfo?kommando=hestResultat&hestId=62957
Stamtavle
M: Martella star
MM: Carantella.
MMM: Odette egelund.
MMMM: Vienna.
MMMMM: Dalila.

F: Mister taulund.
FF: Killbuck pride.
FFF: Hickory pride.
FFFF: Star's pride.
FFFFF: Worthy boy.

Der er en 5-generations stamtavle på hende, via dette link:
http://195.198.34.45/shestinfo?kommando=visaPrintHerstamning&hestId=62957
Køn
Hoppe.
Bemærkninger
Om sommeren er Frida; lys-alm. brun
Om vinteren er Frida - rødbrun - kastanjefarvet.

Hele året rundt har Frida; 2 sorte ben, hvis kronrand på højre bagben samt to hvide striber på hoven. 3 hvirvler i hovedet, meget arvæv på venstre bagben efter 2 skader. en meget lille tot hvid hår helt nede ved lansemærket - Ja, jeg ville kunne kende hende hvorend jeg så hende.

Frida er til daglig en super skøn hest at omgås. Jeg har haft hende i 4½ år, og hun skal være hos mig til det sidste.

Hun er en sær hoppe, og er svær at håndtere i nogle situationer. Dog er den almene opdragelse helt iorden, og alle kan trække/omgås Frida til daglig.

Vores træningsmetoder er alternative, ja. Men jeg træner ikke efter noget bestemt. Jeg træner det der falder mig ind, og det som humøret er der til. Og hvis det ikke passer Frida, så siger hun fra - og i forhold til mange andre, så får hun faktisk lov. Når jeg træner Frida fra jorden har jeg sjældent tov i hende, og hun er til hver en tid fri til at gå. Det fortæller bare mig at jeg skal finde på noget mere spændende hvis vi skal snakke sammen ;-)

Frida bliver sjældent brugt som ridehest. Hun kommer aldrig til at opfylde mine krav til en ridehest, og i stedet for at fokusere på hvor irriterende det er, så laver vi bare noget andet. Jeg vil alligevel ikke undvære hende, og så må jeg jo tage hele pakken - også hendes særheder.

Frida har siden den 15/10.2011 stået skadet, og det vides ikke om hun nogensinde kan rides i mere end skridt igen. Det finder vi først ud af til foråret når hun kan genoptrænet. Hvad der er i vejen med hende, vides ikke på trods af røngten, scanning, medicien, smed og utallige dyrlægebesøg. Men det der betyder noget for mig, er at Frida kan holde til at gå på fold, og tosse rundt sammen med mig. mere skal jeg ikke bruge hende til.

Efter Fridas skade, er hun kommer i genoptræningen. En genoptræning som går over alle forventninger. Med en kombination af nyt bid, nyd foder og blue horse amino relax, har jeg nu en mere eller mindre ridelig hest, som gradvist bliver nemmere at arbejde med under ridning, og som hviler meget mere i sig selv. Jeg nyder igen min ridning på Frida, og håber at vi får et stærkt come back på banerne - forhåbentligt springbanen, i sommeren '12.

Spørgsmål vedr. min træning er mere end velkomne. Har flere gange rådgivet om heste med adfærdsvanskeligheder, mangel på opdragelse mm. Desuden køre jeg gerne ud og hjælper i Nordjylland for ikke mange penge, eller kigger videoer igennem af hesten opførsel hvis du bor længere væk.
Kommentér på:
Traver Frida Taulund
Annonce